Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пріоритетною темою роз’яснень податківців Снігурівщини є користування електронними сервісами ДПС

опубліковано 02 травня 2024 о 16:17

Фахівці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час проведення зустрічей інформують платників податків про роботу електронних сервісів ДПС, їх функціональні можливості, зручність та безоплатність. 

Головна державна інспекторка ДПІ Алла Водарчук, відповідаючи на запитання платників, зупинилась на порядку реєстрації в Електронному кабінеті платника податків, пояснивши, що реєстрація можлива за однієї умови – наявності електронного цифрового підпису, який платники можуть отримати у будь-якого надавача електронних довірчих послуг (АТ КБ «Приватбанк», КНЕД ІДД ДПС або іншого). 

Податківиця розповіла про можливість користування з 01 травня 2024 року оновленим сервісом «Стан розрахунків з бюджетом» в Е-кабінеті. 

Даний сервіс дозволяє: 

визначити конкретну дату, місяць, рік, тобто за який період платник бажає отримати Витяг щодо стану розрахунків; 

отримати інформацію в розрізі платежів, за умови встановлення позначки «для отримання інформації в розрізі всіх своїх платежів»; 

розрахувати пеню, у разі наявності податкового боргу (крім єдиного внеску), за умови встановлення позначки «для розрахунку пені»; 

отримати Витяг з електронним підписом посадової особи органу Державної податкової служби за умови встановлення позначки «для отримання Витягу з КЕП посадової особи ДПС». 

Для присутніх проведено тренінг з практичного використання оновленого податкового сервісу «Е-кабінет платника податків».