Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податковий номер для дитини розповіли податківці Кривоозерської ДПІ 

опубліковано 20 травня 2024 о 16:02

У Кривоозерській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час зустрічі з платниками податків податківці роз’яснили алгоритм отримання ідентифікаційного коду для дитини. Фахівці пояснили, що ідентифікаційний код – це довідка, у якій вказано обліковий номер платника податків. Його присвоює Державна податкова служба України. 

Час отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків дитині не обмежений законодавчо, тобто отримати ідентифікаційний код можна одразу після народження дитини.

В інспекції розповіли, як отримати обліковий номер платника податків та які документи потрібно подати. Фахівці зауважили, якщо документи подаються в електронній формі, то для цього потрібно заповнити облікову картку за формою № 1ДР через Електронний кабінет платника податків або через офіційний вебпортал ДПС. А також отримати ідентифікаційний код дитині можна в межах реалізації експериментального проєкту «єМалятко». За бажанням батьків дитини чи одного з них, можна одразу здійснювати реєстрацію дитини у Державному реєстрі під час реєстрації її народження.

Податківці Кривоозерщини завжди допомагають батькам заповнити облікову картку за формою № 1ДР та консультують з інших питань, що виникають у платників податків.