Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС обговорили на зустрічі у Миколаївській ДПІ

опубліковано 20 травня 2024 о 16:03

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжуються зустрічі з платниками податків щодо роз’яснення актуальних питань податкового законодавства, користування Електронним кабінетом платника податків та роботи Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу. 

Фахівці Миколаївської ДПІ під час чергової зустрічі наголосили, що сьогодні електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою службою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок та подання звітності. Найбільш функціональним електронним сервісом ДПС є «Електронний кабінет платника податків» (далі – Електронний кабінет), який є захищеним, персоналізованим і безпечним для суб’єктів господарювання і громадян та використовується для формування і надсилання документів, звітності в електронній формі. Платник може скористатися Електронним кабінетом за посиланням www.cabinet.tax.gov.ua.  

Податківці нагадали платникам податків про Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс -– ЗІР, доступ до якого здійснюється через вебпортал ДПС або безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі Інтернет. Робота ЗІР направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді, зокрема, відповідей на запитання із 37 напрямів; нормативними та інформаційними документами; актуальними ставками податків; інформацією щодо останніх змін в податковому законодавстві, щоденною підбіркою відповідей на двадцять актуальних запитань; податковим календарем, який містить систематизовану інформацію про терміни сплати податків і зборів, платежів, подання звітності до органів ДПС.

Також нагадали, що для зручності платників податків запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова». Присутнім було запропоновано приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку. Цей застосунок можна завантажити на телефони, як на платформі Android (http://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua), так і iOS (http://t1p.de/lgu5a), він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Окрім цього, платникам податків роз’яснено про роботу комунікаційної податкової платформи, яка є ефективним способом оперативного розгляду актуальних питань та сучасним форматом спілкування органів ДПС з платниками податків. 

З новинами податкового законодавства можна оперативно ознайомитись, підписавшись на Фейсбук сторінку ГУ ДПС у Миколаївській області: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/