Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як провести звірку з майнових податків? - розповіли платникам фахівці Братської ДПІ

опубліковано 23 травня 2024 о 10:40

Під час проведення тренінгів та робочих зустрічей працівники Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області надають представникам бізнесу та громадянам практичні консультації. Зокрема, щодо проведення звірки з майнових податків та порядку сплати земельного податку і податку на нерухоме майно. 

Як зазначила начальниця Братської ДПІ Людмила Власенко, якщо громадянин після отримання податкового повідомлення - рішення на сплату податку на нерухомість чи земельного податку виявить розбіжності між даними, які зазначені в такому повідомленні - рішенні і документами на власність майна, такий громадянин може звернутися до податкової інспекції для проведення звірку. Якщо за результатами звірки будуть виявлені помилки в повідомленні - рішенні, у такому випадку податковий орган сформує нове рішення. 

Також посадовиця наголосила, що сплатити нараховані суми податку потрібно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення - рішення. 

Крім цього, податківці рекомендують платникам користуватися сервісом «Електронний кабінет податків податків» та мобільним застосунком «Моя податкова», оскільки за допомогою даних сервісів легко і доступно можна отримати необхідну податкову інформацію.