Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарахування земельного податку та МПЗ обговорили у Миколаївській ДПІ

опубліковано 27 травня 2024 о 15:08

Очільниця Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Петровська під час зустрічі з головою Нечаянської ОТГ Миколою Вівчаром обговорила питання нарахування земельного податку та мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

Податківиця поінформувала, що платником МПЗ є резидент, який володіє та/або користується, на умовах емфітевзису, земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. Посадовиця звернула увагу, що платниками податку до бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. 

Також Олена Петровська наголосила, що сума МПЗ за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією, визначається пропорційно кількості місяців, коли такі земельні ділянки підлягали оподаткуванню платою за землю або єдиним податком четвертої групи. 

Керівниця податкової інспекції нагадала, що з новинами податкового законодавства можна оперативно ознайомитись, підписавшись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Миколаївській області за посиланням: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/.