Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг з актуальних питань податкового законодавства відбувся у Вітовській ДПІ

опубліковано 28 травня 2024 о 14:52

У Вітовській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області регулярно надаються кваліфіковані консультації платникам податків та проводяться тренінги з актуальних питань оподаткування.   

Так, нещодавно старшою державною інспекторкою Вітовської ДПІ Світланою Коробіциною проведено тренінг на тему реєстрації підприємництва. Податківиця, зокрема, повідомила платникам, як зареєструватися фізичною особою - підприємцем, як обрати відповідно до видів діяльності систему оподаткування, коли звітувати відповідно до обраної системи оподаткування. Детально розповіла й про сплату єдиного податку для осіб, що обрали спрощену систему оподаткування. 

Також Світлана Коробіцина звернула  увагу роботодавців на дотримання вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.  

Фахівці інспекції нагадали і про обов’язковість використання РРО/ПРРО у своїй діяльності для усіх категорій платників, окрім першої групи єдиного податку. Ознайомили присутніх з електронними сервісами ДПС, зокрема, застосунком «Моя податкова» та Електронним кабінетом платника податків.