Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати інформацію про доходи з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків? - роз’яснюють фахівці Кривоозерської ДПІ   

опубліковано 31 травня 2024 о 14:00

Податківці Кривоозерської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області роз’яснили платникам податків, як отримати інформацію з Державного реєстру фізичних осіб. 

Фахівці повідомили, що фізична особа - платник податків може отримати відомості з Державного реєстру про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору в один із таких способів: в паперовому вигляді - шляхом звернення особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою або до будь-якого контролюючого органу; в електронному вигляді - шляхом надсилання запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого і сплаченого податку та військового збору за допомогою інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет платника податків».

Крім того, платникам повідомили, щоб отримати відомості про себе з Державного реєстру платники податків подають до податкової документ, що посвідчує особу та заяву за формою 10ДР. У свою чергу представник додає до заяви довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку на отримання відомостей з Державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя.

Під час зустрічі з платниками фахівці закликали отримувати відомості про доходи у мобільному застосунку «Моя податкова». Також нагадали, що швидко отримати відомості про доходи можна у меню «ЕК» для громадян приватної частини «Електронного кабінету платника податків».