Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снігурівській ДПІ роз’яснюють використання РРО/ПРРО

опубліковано 31 травня 2024 о 09:38

Під час зустрічі з підприємцями в місцях здійснення ними підприємницької діяльності податківці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області поінформували про особливості та функціональні можливості реєстратора розрахункових операцій та програмного реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО), аби фізичні особи - підприємці обрали саме той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення певного виду діяльності. 

Головна державна інспекторка ДПІ Світлана Кириченко нагадала підприємцям про необхідність встановлення в торгівельних закладах POS-терміналів, щоб покупці могли реалізувати своє право на оплату банківською карткою. 

У свою чергу головна державна інспекторка ДПІ Алла Водарчук акцентувала увагу підприємців на тому, що з 01 жовтня 2023 року за порушення законодавства у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи застосовуються фінансові санкції.

Присутнім також повідомили, що безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах і його можна завантажити за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.