Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про майнові податки та МПЗ розповіли платникам у Братській ДПІ

опубліковано 05 червня 2024 о 15:37

Фахівці Братської ДПІ на черговій зустрічі з платниками податків розглядали питання щодо нарахування та сплати майнових податків. Отримуючи від податкової служби податкові повідомлення-рішення (далі – ППР) про нарахування майнових податків, громадяни звертаються до податківців за роз’ясненням норм чинного законодавства.

Начальниця Братської ДПІ Людмила Власенко повідомила платникам, що нарахування майнових податків, а це податок на нерухомість та податок на землю, здійснюються податковою службою до 01 липня. Відтак, громадянам надсилюються відповідні ППР, у яких зазначено суму податку, реквізити за якими необхідно сплатити податок, об’єкт оподаткування, його площа тощо. Після отримання ППР платник упродовж 60 календарних днів зобов’язаний сплатити нараховані суми податків. 

Також податківиця зауважила, що несплата або несвоєчасна сплата податкових зобов’язань може призвести до застосування штрафів та пені, тож слід дотримуватися платіжної дисципліни.

Окрім того, очільниця інспекції нагадала про мінімальне податкове зобов’язання, що сплачують власники земельних угідь. 

Податківиця звернула увагу, що у разі виявлення розбіжностей між наявним у власності майном, землею та даними, зазначеними в податкових повідомленнях-рішеннях, платник податків має можливість провести звірку щодо нарахованих податків у податковій інспекції. Для цього громадяни повинні надати відповідні документи на право власності, купівлі-продажу майнових об’єктів тощо.