Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cплата майнових податків громадянами – важливий внесок у фінансову стабільність громад Cнігурівщини

опубліковано 05 червня 2024 о 15:26

Нещодавно проведено робочу зустріч начальниці Снігурівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Миколаївській області Наталії Дребот з головою Широківської громади Сергієм Пересунько та представниками громади.

У ході зустрічі обговорено питання щодо координації діяльності, пов’язаної із забезпеченням сплати податків та надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2024 році. 

Наталія Дребот поінформувала про проблемні питання щодо сплати податків та зборів до місцевого бюджету. Звернула увагу на налагодження співпраці зі старостами громади з питань виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету та погашення податкового боргу. 

Особлива увага приділялась особливостям нарахування та сплати у 2024 році громадянами земельного податку, мінімального податкового зобов’язання, отримання права на застосування податкових пільг під час воєнного стану.

Як зазначила посадовиця, податок на нерухомість, землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба, та до 01 липня направляє їм податкові повідомлення-рішення. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення-рішення, зробити це можна скориставшись електронними сервісами ДПС. 

Також розглянуто основні зміни податкового законодавства, зокрема обов’язкове застосування суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій, належне оформлення трудових відносин та переваги електронних сервісів ДПС України. 

Учасники зустрічі домовились про продовження співпраці щодо реалізації спільних заходів зі збільшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів. 

Очільниця податкової інспекції наголосила на перевагах спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова».

Звернула увагу, що у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду, платники податків так і органи місцевого самоврядування можуть звертатись на комунікаційну податкову платформу, відправивши лист на електронну скриньку Головного управління ДПС у Миколаївській області за адресою mk.ikc@tax.gov.ua.

Розмова у ході робочої зустрічі вийшла предметною і конструктивною, оскільки наші партнери зацікавлені в системному наповненні місцевого бюджету та реалізації інших важливих проєктів, які позитивно впливатимуть на рівень життя громадян – зауважила Наталія Дребот.