Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Снігурівська ДПІ: про пошук легального заробітку шляхом звернення до Центру зайнятості

опубліковано 05 червня 2024 о 16:09

У Снігурівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області за участі очільниця інспекції Наталії Дребот та начальниці Снігурівської філії Баштанського відділу Миколаївського ОЦЗ Юлії Мирон відбулася робоча зустріч з питання легалізації найманої праці.

Податківиця зауважила, що кожен громадянин повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Це забезпечує право на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюються пенсія, матеріальна допомога у разі настання безробіття, а також компенсація тимчасової непрацездатності. 

Легалізація робочих місць створює підгрунтя для поліпшення добробуту населення та розвитку економіки як регіону, так і держави. Тому трудові відносини з найманими працівниками мають укладатись виключно у правовому полі. 

Начальниця центру зайнятості звернула увагу на ті вакансії, які є сьогодні актуальними, наголосила, що є постійно діюча база вакансій усій території Україні, тож дізнатися про потребу в кадрах (вільні робочі місця) може кожна людина, в т.ч. за допомогою «електронного кабінету безробітного».

Під час зустрічі також обговорено можливість отримання податкової знижки, необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям, погашення податкового боргу з майнових податків та мінімальне податкове зобов’язання.

Наталія Дребот розповіла про переваги спілкування з податковими органами за допомогою електронного формату, зокрема з використанням сервісу ДПС «Електронний кабінет платника податків», мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Миколаївській області за адресою mk.ikc@tax.gov.ua.

Зустріч відбулась у форматі конструктивного діалогу, де обговорювались нагальні питання для кожної із сторін.