Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сервіс ДПС «Електронний кабінет платника податків» - це зручно, швидко та ефективно!

опубліковано 11 червня 2024 о 16:27

Фахівці Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області звертають увагу платників, що наразі найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби України є Електронний кабінет платника податків (далі – Електронний кабінет), який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов'язків, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання Кодексу.

В Електронному кабінеті створено комплексну систему захисту інформації з підтвердженою відповідністю. Такий захист інформації забезпечено відповідно до вимог нормативно-правових актів у галузі технічного захисту інформації та засвідчено Атестатом відповідності, зареєстрованим в Адміністрації Держспецзв’язку.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua через офіційний вебпортал ДПС. Технічна підтримка «Електронного кабінету платника»: контакт-центр за телефоном 0-800-501-007 (напрям «0») у робочі дні з 8-00 до 20-00.

Податківці запрошують платників до  користування  Електронним кабінетом – сервісом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі online.

Нагадуємо, що в електронному кабінеті удосконалено сервіс одержання платником документа, що підтверджує стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами. 

Для платників податків з 01 травня 2024 року в Електронному кабінеті є доступним отримання Витягу щодо стану розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Також розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання Запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами, а також цільовими фондами, щодо розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою.

Якщо платник у Запиті зазначає позначку про необхідність підпису Витягу щодо стану розрахунків, то на такий документ накладається кваліфікований електронний підпис керівника підрозділу економічного аналізу територіального органу ДПС за основним місцем обліку такого платнику.