Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпрацю щодо сплати майнових податків громадянами обговорили під час робочих зустрічей у Вітовській ДПІ

опубліковано 12 червня 2024 о 15:25

Наприкінці минулого тижня відбулися робочі зустрічі начальниці Вітовської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області Світлани Архипової з представниками Мішково-Погорілівської та Шевченківської територіальних громад, у ході яких обговорено питання надходження до місцевого бюджету майнових податків, сплати орендних платежів та податків підприємцями, які здійснюють діяльність на території громади та інші питання податкового законодавства.    

Посадовиця наголосила на важливості проведення роз’яснювальної роботи серед громадян щодо нарахування та сплати податку на нерухомість, земельного податку, мінімального податкового зобов’язання власниками та орендарями сільськогосподарських угідь, а також погашення заборгованості з цих податків. 

Крім того, податківиця акцентувала увагу на необхідності інформування платників громади про можливість використання мобільного застосунку «Моя податкова» для виконання податкових процедур. 

Світлана Архипова нагадала, що попри завершення деклараційної кампанії громадяни ще можуть задекларувати доходи, отримані минулоріч, особливо це стосується громадян, які надають послуги з обробітку землі чи здають нерухомість в оренду, або ж отримали інші доходи, які не були оподатковані. Оскільки, податки від таких доходів теж є резервом наповнення бюджету. Поряд з цим зауважила, що до кінця року громадяни можуть скористатись правом на податкову знижку за певними видами понесених витрат у 2023 році (на навчання, благодійні внески неприбутковим організаціям, страхові платежі, орендну плату за оренду житла для ВПО тощо).