Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На перевагах ведення бізнесу у статусі фізичної особи-підприємця акцентують увагу податківці Арбузинщини

опубліковано 12 червня 2024 о 15:13

Головна державна інспекторка Арбузинської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталя Задера під час розмови з платником податків у режимі телефонного зв’язку надала роз’яснення щодо відкриття підприємницької діяльності для потенційних фізичних осіб-підприємців. 

Так, наразі досить часто підприємці починають ведення бізнесу без державної реєстрації підприємництва, особливо це стосується торгівлі в мережі Інтернет. 

Податківці звертають увагу, що продаж товарів через мережу Інтернет не звільняє суб’єктів господарювання від обов’язкової державної реєстрації як суб’єкта господарювання, а також від застосування належним чином зареєстрованих реєстраторів розрахункових операція чи програмних реєстраторів розрахункових операція.

Наталя Задера відмітила, що юридично правильне оформлення діяльності інтернет-магазину, агентства послуг чи іншого виду бізнесу – це реєстрація підприємницької діяльності. Найпростіший спосіб зробити це – зареєструватися як фізична особа-підприємець (далі – ФОП).

Статус ФОП дозволяє працювати у легальному правовому полі, справно сплачувати усі податки та не боятися можливих проблем з боку контролюючих органів.

Податківиця детально розповіла про переваги відкриття підприємництва у статусі ФОП.