Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання щодо плати за землю та МПЗ обговорили податківці з керівництвом Братської ОТГ

опубліковано 13 червня 2024 о 15:41

Нещодавно відбулася зустріч начальниці Братської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Людмила Власенко з керівництвом Братської ОТГ, під час якої сторони обговорили особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичним особам – власникам та користувачам земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь та окремі питання справляння плати за землю з фізичних осіб.

У ході спілкування акцентовано увагу на питанні щодо термінів сплати МПЗ та плати за землю, умов надання пільг з цих податків та можливості проведення звірок платників з контролюючими органами.

У цьому ключі обговорено основні напрямки подальшої співпраці податкової інспекції з ОТГ, зокрема в частині обліку платників та об’єктів оподаткування, проведення роз’яснювальної роботи, погашення податкового боргу, порядку укладання та реєстрації договорів про користування земельними ділянками, своєчасного повернення корінців податкових повідомлень-рішень, виділення субвенцій. 

Зважаючи на важливість теми, учасники зустрічі вирішили активізувати інформування суб’єктів господарювання та роботодавців про необхідність їх діяльності у правовому полі. Адже, своєчасна та повна сплата податків і зборів – це підтримка громади і держави в цілому.