Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вітовській ДПІ відбулася зустріч з підприємцями

опубліковано 20 червня 2024 о 14:24

 Нещодавно головна державна інспекторка Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Марина Мельник провела  зустріч з підприємцями, які виявили бажання застосовувати спрощену систему оподаткування.  

Під час заходу податківиця розповіла присутнім,  що новозареєстровані фізичні особи – підприємці, які обирають першу або другу групу платників єдиного податку, подають заяву  до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація та вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація. 

При цьому зазначила, що для переходу на третю групу платників єдиного податку, зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання, подають заяву протягом 10 днів з дня державної реєстрації  та вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації. Заяву для застосування спрощеної системи можна подати, зокрема, і в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків. 

Фахівчиня поінформувала про умови перебування на спрощеній системі оподаткування, ліміти обсягу виручки, які дозволяють підприємцям перебувати на обраній  ними групі єдиного податку, ставки єдиного податку та єдиного внеску, які діють з 1 січня поточного року. 

Звернула увагу на необхідність використання РРО або ПРРО, застосування платіжних терміналів, ведення обліку товарних запасів, належному оформленні трудових відносин з найманими працівниками та розповіла, як правильно  заповнювати  реквізити  платіжних  документів при сплаті податків до бюджету.