Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання податкового законодавства обговорюють в Южноукраїнській ДПІ

опубліковано 25 червня 2024 о 15:11

Фахівцями Южноукраїнської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області постійно проводяться зустрічі з платниками податків з питань застосування податкового законодавства.

Під час чергової зустрічі фахівці інспекції роз’яснили питання, як фізичній особі – підприємцю – платнику єдиного податку відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування, та у яких випадках така відмова є обов’язковою?

Податківці пояснили, що для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву. Зазначили, що платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів. 

Фахівці детально розповіли, у яких випадках та у які строки платники єдиного податку, зокрема, фізичні особи – підприємці зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України.