Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Снігурівщини обговорили питання застосування РРО/ПРРО

опубліковано 25 червня 2024 о 15:13

Темою зустрічі фахівців Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області з платниками податків стало обговорення норм застосування платіжних терміналів.
Фахівці інспекції вказали на основні аспекти використання платіжних терміналів, а саме:
з 01 січня 2024 року торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельність від 5 до 25 тис осіб зобов’язані застосовувати платіжні термінали;
обов’язок застосування платіжних терміналів не виникає для торговців – ФОП платників єдиного податку 1 групи (до 01 січня 2026 року).
Головна державна інспекторка ДПІ Алла Водарчук акцентувала увагу присутніх на відповідальності за незастосування платіжних терміналів та ознайомила з розмірами штрафних (фінансових) санкцій за недотримання законодавства.
Фахівці інспекції обговорили з присутніми питання щодо законодавчих та практичних норм застосування РРО/ПРРО, надали присутнім інформаційно-довідкові матеріали з питань податкового законодавства та нагадали про зручність і переваги користування електронними сервісами, такими як Електронний кабінет платника податків та мобільний застосунок «Моя податкова».