Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як платнику податків отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів? – підкажуть в Центральній ДПІ

опубліковано 27 червня 2024 о 12:53

Під час зустрічі з платниками податків у Центрі обслуговування платників Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області головна державна інспекторка відділу податкових сервісів та звітності Наталія Рудзінська розповіла про порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Податківиця зазначила, що відповідна довідка формується за умови відсутності у платника за даними інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або іншої заборгованості.

Фахівчиня вказала, що для отримання довідки платникові необхідно подати заяву у паперовій формі до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Заяву можна також подати в електронній формі – на адресу уповноваженого органу через приватну частину Електронного кабінету платника податків, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login. Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється виключно після ідентифікації особи із використанням кваліфікованого електронного підпису.

Наталія Рудзінська нагадала, що довідка або відмова у наданні довідки готується уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання заяви платника органом, до якого її було подано. Строк дії довідки становить 10 календарних днів з дати її формування.