Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Братській ДПІ платники отримують кваліфіковані консультації з питань оподаткування

опубліковано 27 червня 2024 о 08:37

Відвідувачі Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області постійно отримують кваліфіковані роз'яснення від фахівців інспекції щодо застосування норм податкового законодавства. 

Днями податківці провели зустрічі з платниками та розповіли про сплату мешканцями громади податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання, адже саме ці платежі є вагомими джерелами наповнення бюджету місцевої громади. 

Фахівці роз'яснили, що у разі незгоди з сумами до сплати, громадяни мають право провести звірку нарахування майнових податків. 

Податківці нагадали платникам про електронні сервіси ДПС, зокрема, про «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів громадяни можуть отримати інформацію про об’єкти оподаткування, зареєструвати програмний РРО, отримати відомості про суми отриманих доходів, а також подати декларацію про майновий стан і доходи (податкова знижка) та переглянути стан розрахунків з бюджетом.

Крім того, в інспекції наголосили на необхідності дотримання порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, оскільки помилки платників податків, допущені під час заповнення платежів, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.