Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Доманівській ДПІ роз’яснили правила отримання податкової знижки за навчання

опубліковано 08 липня 2024 о 14:26

Під час зустрічі з платниками податків у Доманівській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області податківці роз’яснили, що відповідно до Податкового кодексу України, платник податків може повернути частину витрат на навчання у вигляді податкової знижки.  

Податкова знижка – це документально підтверджена сума ( вартість) витрат, яку платник витратив на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти таким платником податку та/або членом його сім’ї першого ступеня споріднення.

Фахівці наголосили, що для отримання податкової знижки необхідно звернутися до податкової служби за місцем реєстрації платника податків протягом календарного року, наступного за тим, у якому були понесені витрати та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи. Таким чином, до 31 грудня 2024 року можна подати документи на податкову знижку за 2023 рік.  Важливо знати, що після закінчення терміну платник втрачає право на отримання знижки за минулий рік. 

Суму знижки зараховують на банківський рахунок заявника, відкритий у будь-якому комерційному банку або поштовим переказом на адресу, вказану в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації.

Окрім цього учасникам зустрічі нагадали, що платники податків мають змогу подати декларацію за допомогою електронних сервісів від ДПС України – «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова».