Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: Про особливості користування Електронним кабінетом, нарахування земельного податку та МПЗ йшла мова на зустрічі з платниками

опубліковано 08 липня 2024 о 14:45

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжуються зустрічі з платниками податків в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації користування Електронним кабінетом платника податків (далі – Електронний кабінет), мобільним застосунком «Моя податкова», нарахування земельного податку та мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

Податківці поінформували відвідувачів інспекції, що сьогодні електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою службою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок та подання звітності. За допомогою сервісу Електронний кабінет платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО тощо. 

Фахівці ДПІ надали практичні рекомендації щодо подання платниками податків звітності в електронній формі, повідомлення про об’єкти оподаткування за допомогою Електронного кабінету і нагадали, що платники зобов’язані повідомити податкову службу за основним місцем обліку про усі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, за формою 20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації та відкриття. 

У ході розмови податківці поінформували про сплату МПЗ. Звернули увагу, що платниками податку до бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. 

Платникам запропоновано приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на ґаджети, він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів ДПС, а також сплати податків з використанням платіжних систем.