Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості застосування РРО обговорили в Центральній ДПІ

опубліковано 09 липня 2024 о 16:10

Заступниця начальника ДПІ – начальниця відділу податкових сервісів та звітності Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталя Бархаленко зустрілася з платниками податків та проконсультувала присутніх з питань використання РРО, а саме, щодо проведення суб’єктом господарювання через РРО операції повернення коштів за отриманий товар/послугу, якщо розрахунок здійснювався через інший класичний РРО.

Фахівчиня зазначила, що суб’єкти господарювання зобов’язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі. 

Наталя Бархаленко вказала, що розрахункова операція вважається проведеною через РРО, якщо дані про її обсяги введені в режимі реєстрації.

Водночас, суб’єкт господарювання може провести через реєстратор розрахункових операцій повернення коштів за отриманий товар (надану послугу), якщо розрахунок здійснювався через інший класичний РРО, лише за умови якщо таким суб’єктом господарювання буде забезпечено ідентифікацію попередньо створеного розрахункового документа та проведено реєстрацію від’ємного значення на суму повернення товару. В інших випадках така можливість відсутня.