Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єланецька ДПІ: Взаємодія з органами місцевого самоврядування - запорука наповнення місцевого бюджету

опубліковано 08 липня 2024 о 14:47

Начальниця Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана Ярмощук зустрілася з представниками Возсіятського старостинського округу Єланецької селищної ради.

У ході зустрічі обговорили питання сплати мінімального податкового зобов’язання, сплати податку на землю, погашення податкового боргу та застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Податківиця наголосила на необхідності та важливості сплати мінімального податкового зобов’язання та плати за землю і повідомила, що податковою інспекцією проведено нарахування та формування податкових повідомлень-рішень (далі – ППР) з МПЗ, плати за землю та наразі триває вручення ППР платникам податків. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

У разі виявлення розбіжностей у визначені МПЗ та наданні пільги із земельного податку, платник має право звернутись до контролюючого органу для звірки даних, з обов’язковим наданням підтверджуючих документів на право власності земельної ділянки та документів, які надають право на використання пільги. 

Крім цього, Світлана Ярмощук звернула увагу присутніх, що платники податків для отримання необхідної податкової інформації можуть скористатись сервісом «Електронний кабінет платника податків» та мобільним застосунком «Моя податкова».