Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання заяви про повернення надміру сплачених сум єдиного внеску – тема зустрічі у Центральній ДПІ

опубліковано 11 липня 2024 о 11:12

Заступниця начальника відділу з надання адміністративних та інших послуг Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Катерина Романчук під час сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» надає роз’яснення платникам щодо подання заяви про повернення надміру та/або помилково сплачених сум єдиного внеску.
Фахівчиня пояснила, у яких випадках здійснюється повернення надміру та/або помилково сплачених сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Податківиця розповіла, що повернення сум єдиного внеску здійснюється на підставі заяви платника про таке повернення. Заява про повернення коштів подається до територіального органу ДПС за місцем обліку надміру та/або помилково сплачених коштів. Заява може бути подана платником до територіального органу ДПС в електронній формі через Електронний кабінет платника податків (далі – Електронний кабінет) та з дотриманням вимог законодавства у сферах захисту інформації, електронних довірчих послуг та електронного документообігу. До заяви платник обов’язково додає копію розрахункового документа (квитанції, платіжної інструкції тощо), що підтверджує сплату коштів.

Надсилання платником заяви в електронній формі реалізовано через приватну частину Електронного кабінету, розміщеного на вебпорталі ДПС за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua/login.

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється виключно після ідентифікації особи із використанням кваліфікованого електронного підпису чи печатки.