Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Арбузинська ДПІ: Про податкові пільги учасникам бойових дій йшла мова на зустрічі з платниками

опубліковано 11 липня 2024 о 11:16

До Арбузинської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області звернулися учасники бойових дій щодо роз’яснень з приводу отримання ними пільг з місцевих податків та зборів. 

Податківці під час зустрічі з платниками повідомили, що звільнення відповідної пільгової категорії від сплати податку за земельні ділянки поширюється на ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.

Фахівці роз’яснили, що право на пільги щодо сплати земельного податку мають фізичні особи, які є власниками земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачами та зареєстровані платниками цього податку. Фізична особа отримує право на пільгу лише після оформлення права власності на земельну ділянку у законодавчо встановленому порядку та внесення відповідних даних до Державного земельного кадастру.

В інспекції зазначили, що для отримання пільги щодо сплати земельного податку фізична особа повинна подати заяву, оригінали документів на власність земельної ділянки та документ, підтверджуючий право на пільгу. Для учасника бойових дій головним документом для надання пільги є посвідчення учасника бойових дій, посвідчення інваліда війни, члена сім'ї учасника бойових дій. Заява подається до податкової інспекції за місцезнаходженням земельної ділянки.