Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Снігурівська ДПІ: Нарахування майнових податків – тема сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 15 липня 2024 о 11:41

Платники податків Снігурівщини мають можливість отримати роз’яснення податкового законодавства та отримати консультації з нарахувань майнових податків, як безпосередньо в приміщенні Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській  області, так і взявши участь у сеансах телефонного зв’язку «гаряча лінія». 

Відповідаючи на запитання платників, головний державний інспектор Андрій Дмитренко зупинився на переліку, умовах нарахування, термінах сплати майнових податків у 2024 році.

Податківець розповів, що–граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мінімального податкового зобов’язання, земельного податку припадає на 29 серпня 2024 року (в поточному році). 

За кожним з видів податків контролюючі органи до 01 липня надсилають (вручають) податкові повідомлення-рішення (ППР) за кожним з видів податків. ППР містять детальний розрахунок податку (назву об’єкту, адресу об’єкту, ставки податку, період нарахування, наявність пільг, суму податку та інше).

Андрій Дмитренко нагадав, що платники податків мають право звернутися до податкових органів з заявою про проведення звірки нарахувань за будь-яким податком у разі незгоди з сумою податку, відсутності об’єкта оподаткування, площі земельної ділянки, отримання пільг тощо.