Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Центральної ДПІ консультують платників з питань оподаткування

опубліковано 16 липня 2024 о 11:32

Головний державний інспектор сектору обліку платників та об'єктів оподаткування Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Юлія Беренда під час зустрічі роз’яснила платникам податків питання щодо необхідності внесення змін до облікових даних суб’єктам господарювання, у разі перейменування назви міста, вулиці тощо. 

Фахівчиня розповіла, що підставами для внесення змін до облікових даних платників податків є інформація органів державної реєстрації; документально підтверджена інформація, що надається платниками податків. 

У разі виникнення змін у даних або внесення змін до документів, що подаються для взяття на облік, крім змін, які вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР), та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку, платник податків зобов’язаний подати контролюючому органу, в якому він обліковується, уточнені документи протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів. 

Юлія Беренда зазначила, що у разі перейменування назви міста, вулиці тощо платники податків, відомості про яких включаються до ЄДР - повідомляють про зміну зазначених даних до ЄДР та не подають заяви за ф. № 1-ОПП та ф. № 5-ОПП до контролюючих органів за місцезнаходженням/місцем проживання. А платники податків, відомості про яких не включаються до ЄДР - повинні подати заяву за ф. № 1-ОПП або за ф. № 5-ОПП з інформацією про такі зміни до контролюючого органу за місцезнаходженням/місцем проживання.