Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вітовській  ДПІ налагоджено дієву комунікацію з платниками

опубліковано 17 липня 2024 о 16:16

Фахівці Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївської  області під час зустрічей та спілкування з платниками податків постійно розповідають про особливості застосування податкового законодавства. 

Так, найбільш запитуваною інформацією є подача декларації громадянами на повернення коштів за навчання та страхових випадків за минулий рік. Також громадян цікавлять питання отримання послуг з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС України. 

Окрім того, фахівці ДПІ інформують новостворених платників податків про строки подання звітів, декларацій та розрахунків для уникнення порушень за неподання або несвоєчасне їх подання.

Крім того, податківці звертають увагу на необхідності застосування фізичними особами підприємцями II-IV груп єдиного податку  РРО або ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку та інформують про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо використання  РРО або ПРРО. 

Фахівці постійно нагадують платникам про електронні сервіси ДПС – Електронний кабінет платника податків та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу провести звірку по платежах до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо.