Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо подання звітності в електронному вигляді відбувся у Вітовській ДПІ

опубліковано 08 жовтня 2024 о 14:09

Черговий практикум для платників податків з питань використання електронних сервісів ДПС відбувся у Вітовській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області. 

Заступниця начальника ДПІ Інна Островська розповіла платникам про електронні сервіси ДПС України, зокрема про «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова», користуючись якими, авторизовані платники (кваліфікованого електронного підпису) мають можливість дистанційної роботи в режимі онлайн. При цьому зазначила, що за допомогою цих сервісів можна переглянути інформацію щодо облікових даних платника, подати звітності, зареєструвати податкові накладні, сплатити податки і збори, зареєструвати ПРРО тощо. 

Посадовиця на практиці продемонструвала алгоритм направлення податкової звітності в електронному вигляді, отримання інформації щодо стану розрахунків з бюджетами та проведення звірки щодо об’єктів оподаткування. 

Також Інна Островська поінформувала учасників заходу щодо листування та отримання документів від податкового органу в електронній формі, зазначивши, що задля цього платник повинен подати заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет платника податків.