Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників Центральної ДПІ роз’яснили питання застосування ПРРО 

опубліковано 09 жовтня 2024 о 14:10

Заступниця начальника відділу податкових сервісів та звітності Центральної ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Світлана Стефанишин на постійній основі проводить консультативні зустрічі з платниками податків. 

На черговій зустрічі податківиця розповіла про особливості застосування програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) та про ведення Реєстру ПРРО (далі – Реєстр). 

Фахівчиня зазначила, що до Реєстру вносяться дані про ПРРО, відомості про суб’єктів господарювання та їхні господарські одиниці, де застосовуються такі ПРРО, дані сертифікатів кваліфікованих або удосконалених електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО. Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру на підставі поданих суб’єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО.

Крім того, Світлана Стефанишин пояснила, що особа може здійснювати розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи або електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО, після внесення даних про сертифікати до Реєстру за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа.