Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Арбузинській ДПІ консультують з питань отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків 

опубліковано 10 жовтня 2024 о 14:49

Інспекторка Арбузинської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталя Задера постійно консультує платників щодо отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП). 

Податківиця роз’яснила, що фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, зобов’язана особисто, або через представника подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної особи - платника податків за формою № 1ДР. 

Фахівчиня вказала, що облікові картки № 1ДР малолітніх осіб подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). За зверненням фізичної особи, її представника контролюючий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (картка платника податків), протягом трьох робочих днів з дня звернення до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи.