Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Братська ДПІ рекомендує громадянам не зволікати зі сплатою майнових податків

опубліковано 10 жовтня 2024 о 14:47

На зустрічах з платниками податків фахівці Братської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області акцентують увагу на сплаті податків до місцевого бюджету онлайн. Поряд з цим, зазначають, що інформацію щодо нарахованих податку на нерухомість та плати за землю, реквізитів рахунків можна дізнатися в податковій інспекції або за допомогою електронних сервісів ДПС - мобільного застосунку «Моя податкова» та Електронного кабінету платника податків.

На черговій зустрічі податківці обговорили з платниками питання погашення заборгованості з майнових податків. 

Задля запобігання накопиченню податкової заборгованості працівники інспекції докладно розповіли про особливості нарахування у 2024 році податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати з фізичних осіб та мінімального податкового зобов’язання. Представники податкової служби наголосили, що лише за умови  своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування і своєчасної реєстрації договорів оренди, добровільної сплати податків місцеві бюджети отримуватимуть належні надходження.  

У податковій інспекції вкотре нагадали, що перевірити стан розрахунків з бюджетом можна через Електронний кабінет платника податків та мобільний застосунок «Моя податкова». 

Податківці запропонували платникам завантажити застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlaу, ідентифікуватися онлайн за допомогою файлового або хмарного Кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача та використовувати більше електронних сервісів. Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення.