Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як визначати податкову адресу та основне місце обліку ФОП? - розповіли у Снігурівській ДПІ

опубліковано 11 жовтня 2024 о 15:39

Надання роз’яснень та змістовних консультацій щодо застосування норм податкового законодавства в пріоритеті податківців Снігурівщини.

Тема чергової зустрічі з платниками податків – роз’яснення питання визначення податкової адреси та основного місця обліку фізичної особи – підприємця.

Головна державна інспекторка Снігурівської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Алла Водарчук повідомила присутнім, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань містяться, зокрема, відомості про місцезнаходження фізичної особи - підприємця (адреса місця проживання, за якою здійснюється зв’язок з фізичною особою - підприємцем). Податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким така особа стає на облік як платник податків у контролюючому органі. Інспекторка зауважила, що платник податків - фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

У свою чергу головна державна інспекторка ДПІ Світлана Кириченко додала, що взяття на облік фізичних осіб - підприємців (крім тих, що набули статусу електронного резидента (е-резидента) у контролюючих органах здійснюється за податковою адресою на підставі відомостей з ЄДР, наданих державним реєстратором. Взяття на облік здійснюється без подання будь - яких документів, у т. ч. документів, якими підтверджується місце проживання такої фізичної особи. Основне місце обліку та податкова адреса фізичної особи - підприємця визначається за місцезнаходженням, зазначеним в ЄДР.