Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання погашення заборгованості підприємств – в центрі уваги фахівців Вознесенської ДПІ

опубліковано 15 жовтня 2024 о 15:17

Начальниця Вознесенської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталія Манжелей взяла участь у засіданні комісії Вознесенської районної військової адміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат. 

Також на комісію були запрошені керівники ДП «Зорі над Бугом» та ДП «Радгосп Виноградна долина».

Наталія Манжелей повідомила про суми податкового боргу цих підприємств із земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиному податку з юридичних осіб, податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів, податку на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників. 

Податківиця зазначила, що фахівцями інспекції постійно формуються платіжні доручення для стягнення суми боргу з рахунків платників, готуються акти опису майна в податкову заставу. 

Крім того, прийнято рішення про стягнення коштів платника податків з рахунків у банках в рахунок погашення податкового боргу, систематично направляються інкасові доручення для стягнення коштів з рахунків боржника.