Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вітовській ДПІ відбулися зустрічі з платниками податків

опубліковано 15 жовтня 2024 о 15:19

Старша державна інспекторка Вітовської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Світлана Коробіцина провела чергові зустрічі з платниками податків. Під час спілкування посадовиця нагадала присутнім про електронні сервіси ДПС. 

Крім того, фахівчиня детально зупинилася на роз’ясненні питання про дії громадян у разі втрати або пошкодження документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб (далі – ДРФО), якщо також втрачено паспорт громадянина України.  

Світлана Коробіцина зазначила, що для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків (далі – РНОКПП) фізичній особі необхідно отримати у територіальному органі Державної міграційної служби України в установленому порядку новий паспорт громадянина України, замість втраченого або викраденого; подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою чи місцем проживання Заяву за формою № 5ДР, пред’явити паспорт та витяг з реєстру територіальної громади про зареєстроване місце проживання особи; отримати документ, що засвідчує реєстрацію в ДРФО у контролюючому органі за своєю податковою адресою або місцем проживання, пред’явивши паспорт. 

Окремо податківиця надала роз’яснення платникам про права неповнолітньої особи у разі відмови від РНОКПП через релігійні переконання. Неповнолітня особа після досягнення чотирнадцятирічного віку при оформленні паспорта громадянина України може реалізувати право щодо внесення до такого паспорта інформації про відмову від прийняття РНОКПП в установленому порядку.