Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За нерухомість на Миколаївщині сплатили майже 100 млн грн

опубліковано 17 грудня 2019 о 11:41

Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість») та суми податку до сплати, у січні – листопаді 2019 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області до місцевих бюджетів мобілізовано 97,7 млн грн податку на нерухомість. Порівняно з відповідним періодом 2018 року надходження зросли на 14,7 млн гривень.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники об’єктів нерухомості – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети Миколаївщини за 11 місяців 2019 року становить 70,4 млн гривень. Фізичні особи – власники майна - перерахували до місцевих скарбниць області 27,3 млн грн податку на нерухомість.

Cлід зазначити, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою, квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв.м. і будинку площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м., тобто податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри.

«В умовах децентралізації влади сплачені до бюджетів місцевих громад податки є фінансовим підґрунтям для розвитку інфраструктури, джерелом фінансування соціальної сфери регіону», - зазначив Дмитро Прокоф’єв.