Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо отримання фізичною особою-підприємцем довідки про доходи

опубліковано 18 грудня 2019 о 09:58

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що фізичні особи-підприємці  (далі - ФОП) мають можливість отримати довідку про доходи за будь-який період здійснення підприємницької діяльності.

Так, згідно із ст.177 та ст.296 Податкового кодексу України
(далі – ПКУ) для отримання довідки про доходи ФОП подають до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний або річний звітний період. Проте, такий платник податку не звільняється від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для звітного періоду.

Для отримання довідки про доходи, ФОП необхідно письмово звернутись до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси.

Відповідно до п.45.1 ст.45 ПКУ податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона реєструється як платник податків у контролюючому органі.

Відповідно до ст.291 розд. І Наказу Міністерства юстиції України від 12.04.2012 №578/5 «Про затвердження Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів», облікові справи платників податків і зборів зберігаються протягом 5 років після припинення діяльності таких суб’єктів господарювання.

Враховуючи викладене, ФОП може отримати, за письмовим зверненням до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси, довідку про доходи, на підставі поданих податкових декларацій за будь-який період здійснення підприємницької діяльності, зазначеній у заяві. Проте, не більше 5 років після припинення своєї діяльності.