Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За нерухомість на Миколаївщині сплатили 16,5 млн гривень

опубліковано 21 лютого 2020 о 10:23

Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість») та суми податку до сплати, протягом січня 2020 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Миколаївщини 16,5 млн грн, що на 3,2 млн грн більше, ніж у січні 2019 року.

Варто зауважити, що левова частка сплати припадає на власників нерухомості – юридичних осіб, внесок яких у місцеві бюджети Миколаївщини за січень місяць становить 15,6 млн гривень. Фізичні особи – власники майна перерахували до місцевих скарбниць майже 900 тис. грн податку на нерухомість.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2020 рік. Фізичним особам податок нараховують органи податкової служби, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2019 році. Варто мати на увазі, що  фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з моменту вручення їм податкового повідомлення-рішення.

В умовах децентралізації влади сплачені до бюджетів місцевих громад податки є джерелом фінансування соціальної сфери, фінансовим підґрунтям для розвитку інфраструктури, можливістю використовувати бюджетні надходження на розвиток інфраструктури та впровадження ефективних проектів розвитку регіону.