Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Види діяльності у ФОП – платника єдиного податку

опубліковано 03 квітня 2020 о 11:25

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим главою 1 розд. XIV Податкового Кодексу України (далі – ПКУ) та  реєструється платником єдиного податку в порядку, встановленому  цією главою.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності передбачає заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п.297.1 ст.297 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених  ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.     У разі якщо фізична особа - підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів  діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку - фізичних осіб (п. 177.6. ст. 177 ПКУ).

Тобто, фізична особа-підприємець-платник єдиного податку не має права здійснювати в межах підприємницької діяльності  види діяльності, які не зазначені в його облікових даних.