Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: за 5 місяців 2020 року до бюджету забезпечено майже 5,3 мільярди гривень

опубліковано 02 червня 2020 о 11:36

У січні - травні 2020 року ДПС Миколаївщини проведено роботу щодо створення рівних конкурентних умов для суб’єктів господарювання, покращення їх сервісного обслуговування, упередження використання схем ухилення від оподаткування, посилення боротьби з тіньовим сектором економіки.

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, про ефективність вжитих заходів свідчать показники роботи ДПС Миколаївщини. Так, за його словами, за 5 місяців 2020 року до бюджетів усіх рівнів мобілізовано майже 5,3 млрд грн податків і зборів, при цьому, у порівнянні з січнем - травнем 2019 року надходження податків до бюджету зросли на 485,1 млн гривень.

Дмитро Прокоф’єв також проінформував про значні надходження, як до державного, так і до місцевих бюджетів. До державної скарбниці платниками Миколаївщини сплачено 2,6 млрд грн, що на 324,3 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2019 року. До місцевих бюджетів надійшло майже 2,7 млрд грн, що на 160,7 млн грн більше надходжень аналогічного періоду 2019 року.

Крім того, податковою службою Миколаївщини забезпечено вагомі надходження з податку на додану вартість до державного бюджету. За січень - травень 2020 року надходження з ПДВ склали понад 1 млрд грн, що на 216,5 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2019 року.

Також, до державного бюджету мобілізовано 714 млн грн податку на прибуток, що на 53 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду 2019 року.

Дмитро Прокоф’єв подякував платникам податків за громадянську позицію, свідоме ставлення до виконання конституційного обов'язку щодо сплати податків до бюджету та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю задля фінансової стабільності та добробуту Миколаївщини.