Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: за 5 місяців 2020 року місцеві бюджети Миколаївщини отримали майже 2,7 млрд грн податкових платежів

опубліковано 03 червня 2020 о 09:31

Головне управління ДПС у Миколаївській області докладає максимум зусиль для удосконалення сервісного обслуговування платників податків, розвитку партнерських відносин з бізнесом та створення рівних конкурентних умов для всіх учасників фінансово-господарської діяльності.

Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв.

За його словами, закономірним результатом проведення вищезгаданих заходів є стабільне наповнення місцевих скарбниць.

Так, у січні - травні 2020 року до місцевих бюджетів забезпечено майже 2,7 млрд грн податкових платежів, що на 160,7 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2019 року.

Дмитро Прокоф’єв зазначив, що у розрізі основних платежів найбільшу питому вагу у надходженнях до місцевих бюджетів має сплата податку на доходи фізичних осіб. Так, за 5 місяців 2020 року до місцевих скарбниць Миколаївщини надійшло 1,8 млрд гривень ПДФО. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, надходження податку на доходи фізичних осіб зросли на 156,2 млн гривень.

Крім того, платники податків Миколаївщини забезпечили місцевим бюджетам надходження єдиного податку у сумі 367,9 млн грн, плати за землю - 233,1 млн грн,; податку на прибуток – 80,6 млн грн, акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 66,8 млн грн, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 38,2 млн грн, рентної плати за спеціальне використання води та надр – 24,3 млн грн, екологічного податку – 12,9 млн грн, плати за ліцензії – 9,9 млн гривень.

Дмитро Прокоф’єв зазначив, що позитивної динаміки надходжень податків до місцевих бюджетів досягнуто завдяки злагодженій роботі спеціалістів державної податкової служби Миколаївщини та органів місцевого самоврядування, а також якісному адмініструванню податків і зборів. Також, фахівці Служби докладають чималі зусилля задля легалізації «тіньових» зарплат та зайнятості населення та проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо важливості сплати податкових зобов’язань.