Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримали доходи в іноземній валюті – не забудьте задекларувати їх до 1 липня 2020 року

опубліковано 03 червня 2020 о 09:39

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що триває кампанія декларування доходів 2020. Громадяни, які отримали доходи, які не оподатковувались під час їх виплати, у т.ч. і іноземні доходи, мають подати до податкових органів річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Нормами п. 164.3 ст. 164 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, що при визначенні бази оподаткування враховуються всі доходи платника податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО), отримані ним як у грошовій, так і негрошовій формах.

Згідно із п. 164.4 ст. 164 ПКУ під час нарахування (отримання) доходів, отриманих у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях), такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діє на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Базою оподаткування ПДФО для доходів, які отримані платником ПДФО в іноземній валюті, є ці доходи, що перераховані у гривню за валютним курсом Національного банку України, який діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.

У 2020 році платник ПДФО має задекларувати іноземні доходи, які були одержані у 2019 році. Нагадуємо, що відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби  (COVID – 19)», термін подання річної декларації про майновий стан і доходи продовжено до 1 липня 2020 року. .

Звертаємо увагу, що дізнатися більше про особливості кампанії декларування доходів у 2020 році можна на субсайті Головного управління ДПС у Миколаївській області, за посиланням: https://mk.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/informatsiyni-povidomlennya