Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Леонід Корчагін бере участь у виїзних нарадах в районах області

опубліковано 17 липня 2020 о 14:43

На виконання доручення Офісу Президента України, з метою вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку регіону, головою Миколаївської обласної державної адміністрації Олександром Стадніком розпочато проведення робочих поїздок до районів Миколаївської області з керівниками правоохоронних та контролюючих органів області.

 

Слід зазначити, що у проведенні зустрічей приймає участь начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Леонід Корчагін.

Перші наради проведено 16 липня у Кривоозерському та Врадіївському районах Миколаївської області.

У ході виїзних нарад обговорено питання протидії пандемії COVID-19, роботи торговельно-розважальних закладів під час карантину, протидії безліцензійній торгівлі підакцизними товарами.

Особливу увагу приділено питанням ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, а також налагодженню взаємодії з територіальними громадами, з метою забезпечення надходжень до бюджету у повному обсязі.

Основним джерелом в наповненні місцевих бюджетів є надходження податку на доходи фізичних осіб. За результатами проведеної кампанії декларування доходів, які отримані у 2019 році від реалізації самостійно вирощеної сільськогосподарської продукції, залучено до декларування по Кривоозерському та Врадіївському районах 2904 громадянина, якими задекларовано 10,1 млн.гривень доходу, податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб визначено у сумі 1,8 млн. гривень.

Успіх кампанії декларування доходів залежить від тісної співпраці податкового органу з органами місцевого самоврядування та якісно проведеної звірки, щодо обробляємих земельних ділянок, обміну наявної інформації по громадянам, які самостійно обробляли земельні ділянки та реалізовували вирощену продукцію.  З цією метою Головним управлінням ДПС у Миколаївській області розроблено Дорожню карту взаємодії та направлено до органів місцевого самоврядування.

«Зростання благополуччя жителів кожного населеного пункту та держави в цілому залежить від рівня наповнення як місцевих бюджетів, так і державного. Щоб будувати якісні дороги, розвивати сучасну інфраструктуру, медицину та освіту, необхідні кошти, які держава отримує саме від платників податків. Всі, у тому числі, хто працює на землі і отримує від цього прибутки, повинні виконати свій обов'язок та сплатити податки, що визначені чинним законодавством. Саме тому, ситуацію з залученням до оподаткування  власників земельних часток (паїв), які самостійно обробляють свої ділянки, вирощують на них сільськогосподарську продукцію та реалізують триматиму на особистому контролі. Сподіваюсь на плідну та ефективну співпрацю з органами місцевого самоврядування з цього питання», - зазначив Леонід Корчагін.

Додатково повідомляємо, що проведення  виїзних нарад також заплановано у  Арбузинському, Первомайському, Доманівському, Веселинівському, Вознесенському, Братському, Єланецькому, Новоодеському Новобузькому, Казанківському, Баштанському, Березнегуватському, Вітовському, Снігурівському, Березанському, Очаківському, а також Миколаївському районі області.