Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акцизний податок від реалізації лікеро-горілчаної та тютюнової продукції: результати першого півріччя

опубліковано 20 липня 2020 о 08:22

Завдяки проведенню податковою службою Миколаївщини ефективної роботи щодо недопущення безліцензійної діяльності на ринку підакцизних товарів, у першому півріччі 2020 року мобілізовано до місцевих бюджетів 81,5 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів збільшились на 6,3 млн гривень.

Зазначимо, що з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходить до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади.

 «Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Миколаївcькій області постійно вживаються заходи щодо детінізації ринку підакцизних товарів у Миколаївcькій області. З метою скорочення тіньового обігу підакцизних товарів протягом першого півріччя 2020 року проведено 103 фактичних перевірки діяльності суб’єктів господарювання, за результатами яких донараховано 4,7 млн грн, сплачено 1,6 млн гривень.

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що на території Миколаївcької області роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюють 2207 суб’єктів господарювання, у т. ч.: 285 – юридичних осіб та 1922 фізичних осіб.