Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Автовласниками Миколаївщини сплачено до місцевих бюджетів 3,3 млн грн транспортного податку

опубліковано 30 вересня 2020 о 08:23

Одним із важливих джерел наповнення місцевих бюджетів є транспортний податок, адже він повністю залишається у розпорядженні місцевих громад.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області у січні-серпні 2020 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 3,3 млн грн транспортного податку. Основна сума сплаченого податку, а саме майже 2 млн грн, була перерахована власниками елітних авто – юридичними особами. Внесок у сплаті транспортного податку від фізичних осіб становить понад 1,3 млн гривень. Слід зазначити, що до трійки найпопулярніших марок автомобілів, за які мешканці Миколаївщини сплатили податок, належать MERSEDES-BENZ, LAND ROVER та LEXUS.

Слід зазначити, що об’єктом оподаткування транспортним податком є транспортні засоби, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2020 році – 1 771 125 грн). Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються у річній податковій декларації.