Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Миколаєві платники роздрібного акцизу додали місцевій казні 133,9 мільйонів гривень

опубліковано 19 жовтня 2020 о 08:52

Впродовж січня - вересня 2020 року суб'єктами господарювання Миколаївської області сплачено 133,9 млн грн акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що на 12,5 млн грн більше, ніж за три квартали минулого року.

Нагадаємо, що суб'єкти підприємництва щомісячно платять п'ятивідсотковий акцизний податок з реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів уроздріб, маючи відповідні ліцензії. Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць. Отже, платиться платіж упродовж 10 календарних днів, які настають за останнім днем граничного терміну представлення декларації, і повністю зараховується до бюджету того територіального суспільства, де здійснюється роздрібна торгівля.

Звертаємо увагу платників акцизного податку, що Законом України від 17 березня 2020 №533 - IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України і інших законів України відносно підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID - 19)» не передбачена відміна штрафних санкцій за порушення нарахування, декларування і сплату акцизного податку.

Державна податкова служба Миколаєва виражає вдячність усім суб’єктам господарської діяльності, які працюють легально і забезпечують наш регіон бюджетними надходженнями.