Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи платить роботодавець за працівника податки? Як перевірити

опубліковано 29 жовтня 2020 о 08:26

У зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 та  з метою попередження інфікування і поширення вірусних інфекцій Головне управління ДПС у Миколаївській області закликає платників податків надавати перевагу використанню електронних сервісів податкової служби.

Так, в Електронному кабінеті фізична особа - платник податків може в електронному вигляді сформувати запит та отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (далі – ДРФО - платників податків) про суми виплачених доходів та утриманих податків. У такий спосіб працівник може перевірити сплату податків за нього роботодавцем.

Для цього, фізичній особі з  використанням електронного цифрового підпису необхідно:

зайти на сайт Електронного кабінету, за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua;

увійти в особистий кабінет (віконце у верхньому куті праворуч);

ідентифікувати себе через електронний особистий ключ;

активувати меню «Заяви, запити для отримання інформації» та активувати строку – «Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО - платників податків для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи/декларації про майно і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій»;

заповнити запит, підписати  (електронним особистим ключем) та надіслати.

Звертаємо увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків у електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через
60 днів після його закінчення.

Нагадуємо, що Державна податкова служба України випустила серію відоуроків щодо правильного користування електронними сервісами. Перглянути відеоурок щодо оформлення запит на отримання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків можна за посиланнями:

https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6067.html

https://youtu.be/_SKY0auOjSk

https://www.facebook.com/TaxUkraine/videos/284290552557638/