Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина провела робочу нараду з землевпорядниками Новоодеської ОТГ

опубліковано 04 березня 2021 о 16:00

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до місцевих бюджетів у приміщенні Новоодеської міської ради відбулася робоча нарада із землевпорядниками Новоодеської об’єднаної територіальної громади.

У нараді взяли участь в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко, заступник Новоодеського міського голови Світлана Зла, начальник Новоодеської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Віктор Антоневич, землевпорядники сільких рад Новоодеської ОТГ.

Особливу увагу під час наради було приділено розгляду питань щодо залучення до декларування громадян, які отримали доходи  від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках (паях) площею понад 2 гектари.

За словами Ольги Купчишиної, у загальній кількості декларацій, поданих до ГУ ДПС у Миколаївській області у 2020 році, 84 відсотки складають декларації подані фізичними особами, які задекларували дохід від самостійного обробітку земельних ділянок (в т.ч. продаж сільськогосподарської продукції).

«ДПС Миколаївщини розпочинає пілотний проєкт щодо проведення зустрічей з представниками ОТГ та землевпродяниками. Представники територіальних громад мають бути також зацікавлені у залученні до оподаткування «одноосібіників», адже зростання добробуту жителів кожної громади та держави в цілому залежить від рівня наповнення бюджету. Щоб будувати якісні дороги, розвивати сучасну інфраструктуру, медицину та освіту, необхідні кошти, які держава отримує саме від платників податків», - зазначила Ольга Купчишина.

На сьогоднішній день, Головним управлінням ДПС у Миколаївській області, за результатами ретельного аналізу наданих відомостей від територіальних громад, визначено перелік фізичних осіб, які підлягають залученню до декларування як такі, що отримали дохід від продажу власної сільськогосподарської продукції, вирощеної на самостійно оброблюваних земельних ділянках (паях) площею понад 2 гектари.

Під час наради Ольга Купчишина звернула увагу присутніх на необхідність проведення якісної роз’яснювальної роботи з тими землевласниками, які не бажають виконувати свій конституційний обов’язок та сплачувати податки. 

Крім того, під час заходу розглянуто питанням списання податкової заборгованості відповідно до Закон України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».