Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина провела робочу зустріч з сільськими старостами Сухоєланецької ОТГ

опубліковано 16 березня 2021 о 16:15

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до місцевих бюджетів, 16 березня проведено робочу зустріч фахівців Головного управління ДПС у Миколаївській області з представниками Сухоєланецької ОТГ.

У зустрічі взяли участь в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко, начальник Новоодеської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Віктор Антоневич, голова  Сухоєланецької ОТГ Олександр Постика, сільські старости Сухоєланецької ОТГ (Сухоєланецька, Антонівська, Бузька, Воронцівська, Новошмідтівська сільські ради).

Ольга Купчишина зазначила, що метою проведення зустрічі є кординація спільних зусиль щодо залучення до декларування громадян, які отримали доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках (паях) площею понад 2 гектари.

«Під час проведення кампанії декларування, особливу увагу ми приділяємо залученню до оподаткування «одноосібників». Оскільки ця категорія платників податків є досить чисельною та має чималий потенціал у наповненні місцевих бюджетів. Саме тому представники територіальних громад мають бути також зацікавлені у залученні до оподаткування даної категорії громадян, адже зростання добробуту жителів кожної громади та держави в цілому залежить від рівня наповнення бюджету», - зазначила Ольга Купчишина.

Як повідомила Галина Боненко на території Сухоєланецької ОТГ 1375 громадян, які самостійно оброблюють земельні ділянки, мають подати декларацію про доходи, отримані у 2020 році. Під час свого виступу Галина Боненко закликала сільських старост та землевпорядників активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності подання декларацій про майнових стан і доходи та сплати відповідних податків і зборів до бюджету.

За словами. голови Сухоєланецької ОТГ Олександра Постики, у період децентралізації надзвичайно важливою є податкова дисципліна платників, які мешкають та працюють на території ОТГ. Саме тому пріоритетним напрямом зараз має бути стовідсоткове залучення громадян до декларування та підвищення розміру задекларованого ними доходу.  

За результатами обговорення обидві сторони дійшли згоди, що лише відкрита співпраця податкової служби та органів місцевого самоврядування забезпечує можливість мобілізації надходжень податків і зборів до місцевого бюджету та сприяє вирішенню проблемних питань розвитку територіальної громади.